Cartofi cu lamaie la cuptor
-
Ingrediente
500 g cartofi noi, 2-3 linguri zeama de lamaie, 50 g margarina, 3 linguri ulei, 100 ml apa, sare, piper busuioc, 2 catei de usturoi, marar, patrunjel -
Mod de preparare
Curatam de coaja cartofii apoi ii spalam si ii taiem in patru sau daca sunt mici ii lasam intregi. Intr-un vas termorezistent punem cartofii dar inainte de a-i pune ungem vasul cu margarina. Peste cartofi turnam apa, ulei, sare, piper si busuioc. Acoperim vasul si dam la cuptor pentru 15 minute. Dupa 15 minute scoatem vasul si adaugam zeama de lamaie, usturoi si marar tocate marunt. Punem in cuptor vasul din nou si il mai lasam fara capac timp de 20 minute. Se adauga zeama de lamaie, usturoiul pisat si mararul tocat fin si se da din nou vasul la cuptor, fara capac, pentru inca 25-20 minute. -
Mod de servire
Mancarea de cartofi se serveste presarata cu patrujel verde deasupra, iar alaturi cu muraturi sau diferite salate.
Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights.
Comentarii
Trimiteți un comentariu